Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών λόγω της αργίας της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών. Η προσοχή των επενδυτών την τρέχουσα εβδομάδα στρέφεται στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών και στις γενικές συνελεύσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων.

 Σημειώνεται πως οι εποπτικές αρχές έχουν ζητήσει από τις τράπεζες να γνωστοποιήσουν ως τις 15 Απριλίου την στρατηγική τους για το πως θα καλύψουν10% της ιδιωτικής συμμετοχής στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Η προσοχή θα στραφεί στην διαδικασία συγχώνευσης των Εθνική- Eurobank εν μέσω πληροφοριών που αναφέρουν πως η τρόικα έχει ζητήσει να ανακεφαλαιοποιηθούν ξεχωριστά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι δύο τράπεζες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν πως ακυρώθηκε το 9μηνο ανοδικό κανάλι του ΧΑΑ (Ιούνιος 2012 – Φεβρουάριος 2013) και ήδη η αγορά έχει αγγίξει τις 840 μονάδες που αποτελούσαν τον πιθανό καθοδικό στόχο μετά την καθοδική διάσπαση των 950 μονάδες. Σύμφωνα με τους ίδιους για τις επόμενες εβδομάδες η ζώνη τιμών 820-760 μονάδων θεωρείται κομβική για την μεσοπρόθεσμη τάση και παραλλήλως ως εξαιρετικά ισχυρή περιοχή στήριξης.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα στις 869,19 μονάδες έναντι 930,53 μονάδων της Παρασκευής 22/3. Από τις αρχές του 2013 σημειώνει πτώση 4,26%.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook