Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, μια σημαντική επιστημονική διάλεξη πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ‘Αστόρια’ . Ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Θάνος Ασκητής θα αναλύσει το θέμα «Σεξουαλική αγωγή και Διαφυλικές σχέσεις».
Ο ιατρός και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της εκδήλωσης-ομιλίας από τον Θάνο Ασκητή, επεσήμανε ότι «η σεξουαλική ενημέρωση είχε μέχρι τώρα καλυφθεί από ένα πέπλο μυστηρίου και μύθου για θρησκευτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς λόγους. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και η επιμόρφωση γύρω από την αναπαραγωγική υγεία είναι στοιχεία που έχουν καταστεί απαραίτητα στη μόρφωση των ατόμων ώστε οι νέοι άνθρωποι να αναπτύξουν υγιή σεξουαλικότητα, με σεβασμό, αυτό-εκτίμηση και αξιοπρέπεια». 
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τονίζει μάλιστα ότι «αναγνωρίζοντας την πραγματική διάσταση στην ελλιπή ενημέρωση των νέων όσον αφορά στη αγωγή υγείας διοργανώνεται η ημερίδα αυτή, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook