Σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης προχωρά ο πρωθυπουργός. Σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη, ο κ. Σαμαράς αποφάσισε νέα μείωση, 25% στις αποδοχές των υπουργικών στελεχών, απόφαση που επιδοκίμασαν ομόφωνα τόσο οι ίδιοι οι υπουργοί όσο και οι κυβερνητικοί εταίροι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τους οποίους επικοινώνησε ο πρωθυπουργός αποφασίστηκε η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, που από ένα μεγάλο μέρος των πολιτών εκλαμβάνεται ως κοινωνικά προκλητική, η περαιτέρω μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης ενώ δρομολογείται και η ριζική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών και την υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τις παραπάνω αποφάσεις χαιρέτισαν με ικανοποίηση πολλοί βουλευτές. «Οι αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών συνιστούν προσπάθεια επαναπροσέγγισης της κοινής γνώμης που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση» σχολίασε επίσης υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook