Σε τεστ κυβερνητικής συνοχής εξελίσσεται το θέμα του χαρατσιού για το 2013, καθώς ο νόμος προέβλεπε την είσπραξή του από τη ΔΕΗ μόνο για το 2011 και το 2012, ενώ για την παράταση της διαδικασίας και το 2013 θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους νομοθετική παρέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου με αρμοδιότητα τον συντονισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος αναζητεί τρόπους, ώστε να ξεπεραστεί κι αυτός ο σκόπελος είτε με τροπολογία είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Πάντως, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος να αναγγείλει μεσοσταθμική μείωση 15% στο χαράτσι, αν και ο τρόπος είσπραξης παραμένει ανοικτός.

Δεδομένη θεωρείται η άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμφωνήσει σε παράταση του χαρατσιού, καθώς γι\’ αυτήν -όπως έχει πει ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης- ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε νέα μέτρα.

Από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι εάν η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσει το χαράτσι, θα πράξουν κι εκείνοι το ίδιο.

Όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, δεν σκοπεύουν να σηκώσουν και πάλι βάρη που δεν τους αναλογούν για να προστατευθούν άλλοι εταίροι από το βάρος παλαιότερων ή τωρινών επιλογών τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook