Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενημέρωσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, την Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 στο Ηράκλειο, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας στις αγορές της Τουρκίας, Ρωσίας και Γερμανίας» .

Μετά τις αντίστοιχες επιτυχημένες εκδηλώσεις του Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγορές των χωρών GCC (Gulf Cooperation Council), αλλά και τις αντίστοιχες περσινές ενημερωτικές ημερίδες τόσο για χώρες GCC όσο και για ΗΠΑ, η εκδήλωση που διοργανώνεται στην Κρήτη στοχεύει αφενός στη συνέχιση της ενημέρωσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε παραδοσιακές, αλλά και αναδυόμενες αγορές, όπως η Τουρκία, η Ρωσία και η Γερμανία, αφετέρου στην έγκυρη πληροφόρηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, θα παρουσιάσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΠΕ για το 2013, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που ο ΟΠΕ υλοποιεί στις εν λόγω αγορές, ενώ χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους θα απευθύνει ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κος Μηνάς Μελισσείδης.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις τρεις αγορές, κατά τις οποίες θα αναπτυχθούν θέματα όπως οι εξαγωγικές δυνατότητες, το προφίλ των καταναλωτών της κάθε χώρας, οι επιχειρηματικές-επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά και οι ιδιαιτερότητες στις εμπορικές συναλλαγές που αποτελούν κλειδί για την είσοδο στις αγορές των εν λόγω χωρών.

Ο κος Χαράλαμπος Κουναλάκης , Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ της Ελληνικής Πρεσβείας Αγκύρας θα αναπτύξει θέματα που αφορούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τις εμπορικές συναλλαγές στην αγορά της Τουρκίας, ο κος Ιωάννης Μάρκος, Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ της Διεύθυνσης Χωρών Βαλκανικής, Ρωσίας, Χωρών ΚΑΚ Υπουργείου Εξωτερικών για την αγορά της Ρωσίας θα αναλύσει την αγορά της Ρωσίας και θα δώσει πρακτικές πληροφορίες στις επιχειρήσεις, ενώ ο κος Δημήτρης Πετρόπουλος, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Υπουργείου Εξωτερικών θα παρουσιάσει το προφίλ του καταναλωτικού κοινού και τις ιδιαιτερότητες των επιχειρηματικών συναλλαγών στην αγορά της Γερμανίας.

Πρόγραμμα ημερίδας

16:30 Έναρξη εκδήλωσης
16:40 Χαιρετισμός από τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μηνά Μελισσείδη
16:50 Καλωσόρισμα και Παρουσίαση του Προγράμματος Δράσης ΟΠΕ 2013 από τον Πρόεδρο Δ.Σ & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη
17:10 Παρουσίαση από τον Γενικό Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’, Ελληνική Πρεσβεία Αγκύρας, κ. Χαράλαμπο Κουναλάκη με θέμα «Τουρκία – Επιχειρηματικές Δυνατότητες»
17:30 Παρουσίαση από τον Γενικό Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’, Διεύθυνση Χωρών Βαλκανικής, Ρωσίας, Χωρών ΚΑΚ Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Μάρκο με θέμα «Επιχειρηματική Δραστηριότητα στη Ρωσία»
17:50 Παρουσίαση από τον Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’, Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Πετρόπουλο με θέμα «Η Γερμανία ως Εξαγωγικός Προορισμός»
18:10 Ερωτήσεις – Διάλογος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook