Την Πέμπτη αποφασίστηκε να καταθέσει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε συνεννόηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Παράλληλα, υπήρξε αίτημα του Βασίλη Καπερνάρου, μέλους της επιτροπής για τους ΑΝΕΛ, να κληθεί εκ νέου ο Παναγιώτης Νικολούδης, πρόεδρος της επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Ο κ. Νικολούδης φέρεται να δήλωσε πριν από μερικές ημέρες στον εισαγγελέα πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει αδικήματα φοροδιαφυγής από την πλευρά των τεσσάρων εμπλεκόμενων συγγενών του Γιώργου Παπακωνστανίνου, με το βουλευτή των ΑΝΕΛ να ρωτά πώς ο κ. Νικολούδης έχει γνώση αυτών των στοιχείων, και εάν έχει κάνει έρευνα για αυτά τα πρόσωπα.

Νωρίτερα την Δευτέρα, στην επιτροπή κατέθεσε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κώστας Μπίκας, ενώ ακολουθεί κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη. Στη συνέχεια, οι δύο μάρτυρες θα εξεταστούν και κατ\’ αντιπαράσταση.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη κατάθεσή του ο κ. Διώτης σημείωσε πως ο κ. Μπήκας, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχαν ενημέρωση για την αξιοποίηση των στοιχείων σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι δύο άνδρες έχουν αρνηθεί πως είχαν τέτοια γνώση.

Τα πρακτικά της κατάθεσης του κ. Διώτη, ενώπιον της αρμόδιας προανακριτικής επιτροπής έχει ζητήσει και ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, όπως επεσήμανε την Δευτέρα ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook