Για 35 λεπτά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Ρέθυμνο Aegean όχι απλά \”κοιτούσε\” στα μάτια τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος Ολυμπιακό, αλλά τον έφερνε αντιμέτωπο με το φάσμα της εντός έδρας ήττας.
Η ρεθυμνιώτικη ομάδα βρέθηκε να προηγείται με 51-61 και 59-68 αλλά τελικά \”λύγισε\” στο τελευταίο πεντάλεπτο, γνωρίζοντας την ήττα με 88-73.
Με πρώτο… βιολί τον Πέτγουεϊ ο ΑΓΟΡ ήταν κοντά στο \”θαύμα\”, αλλά η άμυνα των \”ερυθρολεύκων\” στα τελευταία πέντε λεπτά έγειρε την… πλάστιγγα προς το μέρος τους. 
Τα δεκάλεπτα: 31-25, 42-43 (ημιχρ.), 59-64, 88-73 (τελικό).
Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 14, Λο 6 (1), Σπανούλης 15 (1), Περπέρογλου 7 (1), Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ 7, Πέρκινς 1, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 24 (2).
Ρέθυμνο Aegean (Θανάσης Γιαπλές): Χορν 9 (1), Καλλινικίδης, Κόλιμον, Αγγελόπουλος 8 (2), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 11 (2), Κόμματος 10 (2), Κάρτερ 7 (1), Λάτοβιτς 5 (1), Πέτγουεϊ 21 (3), Σιζόπουλος.

Δηλώσεις (από olympiakosbc.gr):
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πολύ καλή στο ένας εναντίον ενός και στα τρίποντα, δεν τους περιορίσαμε στην άμυνα, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση καθώς ευστόχησαν σε πολλά τρίποντα. Έχουν παίκτες που εκτελούν και για τρεις, παίζουν καλά το ένας εναντίον ενός και φάνηκε ότι θα είναι δύσκολα. Στο 32’ χάναμε εννιά πόντους και η ομάδα έκανε μεγάλο σερί και έφτασε στη νίκη. Αυτό είναι το θετικό. Όπως είπε και ο κόουτς είναι καλό για εμάς ενόψει Κίμκι αυτό που έγινε. Σίγουρα το κακό ξεκίνημα στα ματς είναι ένα κομμάτι που δεν πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει από εδώ και πέρα. Φτάσαμε στο τελευταίο δίμηνο όμως. Από την Πέμπτη και μετά κρίνονται τα πάντα για εμάς. Οι στόχοι που ήταν να περάσουμε στους οκτώ και να πάρουμε το πρωτάθλημα φυσικά είναι μπροστά μας. Χρειάζεται λοιπόν παραπάνω συγκέντρωση σε κάθε προπόνηση και από εδώ και πέρα θα πρέπει να δίνουμε το 110% των δυνάμεων μας. Η άμυνα που μας έφτασε εκεί που μας έφτασε πέρσι, αν και δεν πρέπει να μιλάμε για τα περσινά, θα πρέπει να γίνει και πάλι το όπλο μας. Θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην άμυνα, να δίνουμε τα πάντα σε κάθε προπόνηση και να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΠΛΕΣ:  «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και του εύχομαι καλή συνέχεια. Θα είναι ευχάριστο να έχουμε δύο ομάδες στο Final Four και μάλιστα με Έλληνες προπονητές. Οι παίκτες σου δείχνουν με την ενέργεια τους το πώς θα έρθεις να παίξεις ένα παιχνίδι. Αν δείτε τα παιδιά πως προετοιμάζονταν όλη την εβδομάδα, θα καταλαβαίνατε πως ήρθαν εδώ για τη νίκη. Ίσως ομάδες όπως το Ρέθυμνο θα πρέπει να  παίζουν τέτοιου είδους ματς παθητικά. Παίξαμε έτσι, όμως, αρκετά επιθετικά και  με πολλά τρίποντα κόντρα στον Ολυμπιακό γιατί είναι το παιχνίδι που μας αρέσει, αλλά και επειδή δεν είναι εύκολο να πας κοντά στο καλάθι  με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Είναι ξεκάθαρο πως σε τέτοιο επίπεδο, δύσκολα αντέχεις τέσσερα δεκάλεπτα. Αντέξαμε 3,5 εμείς και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Πραγματικά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου.  Σίγουρα στα play off θα παλέψουμε για το κάτι παραπάνω».

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ: «Μας είχε προετοιμάσει καλά ο κόουτς για το παιχνίδι, ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε και όχι απλά για να παίξουμε και να βγάλουμε ένα ματς από το πρόγραμμα. Ο κόουτς μας είχε ετοιμάσει εξαιρετικά για το ματς, αλλά δυστυχώς φεύγουμε απογοητευμένοι. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε και τώρα κοιτάμε το ματς του Σαββάτου με τον Ίκαρο Καλλιθέας».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook