Τα λεπτά μαλλιά έχουν το ατού της παιδικής απαλότητας. Όμως, ταλαιπωρούνται εύκολα αν δεν τα περιποιούμαστε σωστά, με αποτέλεσμα να γίνονται ατίθασα και να μην κρατά το χτένισμα. 4 συμβουλές θα τους δώσουν άμεσα δύναμη και λάμψη.

Το κούρεμα: Για να δώσεις όγκο \”ζήτησε από το κομμωτή σου να σου κόψει τα μαλλιά φιλαριστά ακολουθώντας το σχήμα του κεφαλιού σου εάν τα μαλλιά είναι κοντά. Εάν είναι μακριά τότε ενδείκνυται πιο κοντό φιλάρισμα στη κορυφή του κεφαλιού σου\” τονίζει ο κομμωτής Βλάσσης Κασιμάτης. Στη συνέχεια κόψε τα σε διάφορα επίπεδα γύρω από το πρόσωπο. Εάν κάνεις επίπεδα σε άλλο σημείο στα μαλλιά σου θα φαίνονται διαρκώς πεσμένα και χωρίς ενδιαφέρον.

Καθημερινό λούσιμο: Οι λιπαρές εκκρίσεις του τριχωτού της κεφαλής κατεβαίνουν πιο εύκολα κατά μήκος της τρίχας στα ίσια μαλλιά γι αυτό καλό είναι να λούζεσαι καθημερινά και να επιμένεις κάνοντας απαλό μασάζ στις ρίζες. Επίσης να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν με δραστικά καθαριστικά συστατικά. Επέλεξε ένα αξιόπιστο σαμπουάν με περιποιητικά πολυμερή τα οποία προστατεύουν από τις βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν τα σκληρά καθαριστικά. Δοκίμασε: Σαμπουάν με Λευκή Άργυλο και γάλα γιασεμιού, Le Petic Marceiliais ιδανικό για μαλλιά με τάση λιπαρότητας, Korres, Λεπτά και Αδύναμα μαλλιά με πρωτεΐνες ρυζιού και τίλιο. ΤΙΠ: Ακόμη και τα λεπτά μαλλιά έχουν ανάγκη προστασίας και φροντίδας. Μία φορά την εβδομάδα κάνε τους μάσκα που θα τους χαρίσει υγιή όψη. Δοκίμασε: Enrich, Μάσκα ενυδάτωσης για λεπτά προς κανονικά μαλλιά Wella Professional με εκχύλισμα μεταξιού ( στα κομμωτήρια)

Μην χρησιμοποιείς υπερβολικά προϊόντα σταιλινγκ: Τα διάφορα τζελ , τα κεριά και οι κρέμες φορμαρίσματος βαραίνουν τα λεπτά μαλλιά. Για να τους δώσεις φόρμα θα χρειαστείς ένα σπρέι ή αφρό για όγκο. ΤΙΠ: κάνε μασάζ με ένα ξηρό σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σε ήδη πλημένα και καθαρά μαλλιά για να περιορίσεις τη λιπαρότητα. Δοκίμασε: Shampooing sec extra-doux, Klorane ξηρό σαμπουάν με εκχύλισμα βρώμης.

Προσοχή στο στέγνωμα: Στέγνωνε τα μαλλιά σου με το σεσουάρ σε μέτρια θερμοκρασία. Χρησιμοποίησε παράλληλα μία βούρτσα η οποία έχει οπές στη βάση της και αραιά δόντια ώστε να δώσεις όγκο στις ρίζες των μαλλιών σου. Μόλις τελειώσεις φύσηξε τα μαλλιά σου με κρύο αέρα. Με αυτό το τρόπο θα τους δώσεις καλύτερο όγκο και κράτημα.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook