Ξεκίνησε χθες η Ε.Δ.Ε. για την υπόθεση θανάτου του Ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη που είχε σημειωθεί το 2008, μετά από επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το νεφρό, η οποία προκάλεσε – σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση – πολυοργανική ανεπάρκεια και έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου ιατροδικαστή. 

Το θέμα έχει προκαλέσει πολλές αναταράξεις στο εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, μετά την καταγγελία που έφτασε πριν από μερικές ημέρες στα χέρια του Διοικητή Νίκου Κοκκίνη (Δείτε Εδώ), η οποία κρίθηκε ως σοβαρή, τόσο από τον ίδιο τον Διοικητή, όσο και από την Εισαγγελία, η οποία έλαβε γνώση του θέματος.

Στην καταγγελία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περιγράφεται καρέ – καρέ η πορεία της υγείας του Γ. Στειακάκη, με λεπτομέρειες που δείχνουν πως ο συντάκτης αφενός γνώριζε καλά την υπόθεση εκ των έσω και αφετέρου έχει ιατρικές γνώσεις με τις οποίες τεκμηριώνει την καταγγελία.

Ερωτηματικό εξακολουθεί να προκαλεί το χρονικό σημείο που επέλεξε να κάνει την καταγγελία, αφού έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την τραγική κατάληξη του Στειακάκη.

Την Ε.Δ.Ε. διεξάγει ο υποδιοικητής του ΠαΓΝΗ κ. Κοντάκης και σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία κινείται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να υπάρξουν το γρηγορότερο αποτελέσματα.

Αν η Ε.Δ.Ε. δείξει ότι η καταγγελία έχει βάση, τότε δεν αποκλείεται η εκταφή της σορού του Ιατροδικαστή, παρά τη δήλωση Κοκκίνη για τον αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση παρουσιάζει κενά και φαίνεται πως θα απασχολήσει τις Αρχές το επόμενο διάστημα, έστω και αργά.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook