Αδιαφανείς διαδικασίες στη λειτουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Από τη μέχρι τώρα λειτουργία του ταμείου προκύπτει σειρά παραβιάσεων του Συντάγματος και των νόμων» αναφέρει ο Αλ.Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «ο διορισμός του –υπόδικου πλέον– κ. Αθανασόπουλου με παράνομο τρόπο, αποτελεί πρωτοφανή παράκαμψη του Συντάγματος».

«Η παράλειψη του Δ.Σ να αναρτά στο διαδίκτυο τις τριμηνιαίες εκθέσεις που κατά νόμο υποχρεούται, η αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών των υπό πώληση δημοσίων επιχειρήσεων αλλά και η αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ, αφού είχαν ανοίξει οι φάκελοι των ενδεικτικών προσφορών, αποτελούν προφανείς και σκόπιμες παραβάσεις της νόμιμης διαδικασίας» συνεχίζει ο Αλ.Τσίπρας, υπογραμμίζοντας:

«Η άρνηση να έχουν πρόσβαση τα κόμματα της Βουλής στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του Ταμείου, αλλά και η εκπαραθύρωση μέλους του ΔΣ επειδή διαφωνούσε με τις αποφάσεις και είχε την αξίωση η διαφωνία να καταγράφεται στα πρακτικά, αποτελεί πρωτοφανή μεθόδευση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό με ποια μέθοδο έγινε η αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας σε μόλις 9,4 δισ. ευρώ, εάν με δεδομένο πλέον το γεγονός ότι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δε θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και σε κάθε περίπτωση δε πρόκειται να συμβάλει στην αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, επιμένει στην εκχώρηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας σε επιχειρηματικά συμφέροντα και, τέλος, εάν προτίθεται να συνεχίσει να καλύπτει την έκνομη λειτουργία της διοίκησης του Ταμείου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook