Μία κριτική της διάσημης ερωτικής τριλογίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» θέλησε να γράψει η Βαλερί Τριερβελέρ για το περιοδικό με το οποίο ακόμη συνεργάζεται, το «Παρί Ματς». Εχει περάσει όμως καιρός από όταν κυκλοφόρησαν τα βιβλία, η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ έπρεπε να βρει ένα τέχνασμα για να γίνει το κείμενό της επίκαιρο. Το έκανε λοιπόν πιο προσωπικό, βάλθηκε να περιγράφει, με πολλές γαργαλιστικές λεπτομέρειες, πώς η συγγραφέας Ε. Λ. Τζέιμς έκανε και την ίδια να απελευθερωθεί σεξουαλικά. Αλλά το κείμενο λογοκρίθηκε – για την ακρίβεια δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Φρόντισε γι\’ αυτό ο νέος σύμβουλος επικοινωνίας του γάλλου Προέδρου, ο Κλοντ Σεριγιόν, ο οποίος «κόντεψε να πνιγεί διαβάζοντάς το». «Να γράφει η πρώτη κυρία σε ένα περιοδικό τόσο δημοφιλές όσο το \”Παρί Ματς\” πώς καταβρόχθισε αυτά τα βιβλία, πόσο της άρεσαν και πώς άλλαξε εξαιτίας τους η ζωή της… δεν πάμε καθόλου καλά!», σχολίασε στον γαλλικό ιστότοπο Rue89 ανώνυμη πηγή μέσα από το Ελιζέ. Η Βαλερί εξελίσσεται σε γερό πονοκέφαλο για τον Ολάντ…

Μόνο που τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Πράγματι, η Βαλερί Τριερβελέρ προκαλεί πού και πού πονοκεφάλους στον σύντροφό της, το υπόλοιπο στόρι όμως είναι ψέμα, φάρσα, μία από τις πολλές πρωταπριλιάτικες φάρσες που έγιναν χθες ανά τον κόσμο, μέσα από τα παραδοσιακά και λιγότερο παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τιμώντας την παράδοση. Κάποιες ήταν περισσότερο, άλλες λιγότερο επιτυχημένες. Τα γαλλικά Ταχυδρομεία έπεισαν προς στιγμήν ακόμη και σοβαρά αγγλόφωνα έντυπα, όπως το «Μπίζνες Ινσάιντερ» και το «Ατλάντικ», ότι σύντομα θα ξεκινήσουν πειραματικά στην Οβέρνη διανομή του καθημερινά Τύπου με ειδικά drones, μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκευασμένα από τη γαλλική εταιρεία Parrot. Το twitter ανησύχησε προς στιγμήν κάποιους χρήστες του ανακοινώνοντας πως εφεξής θα χρεώνει τη χρήση των φωνηέντων, πλην του «y» που θα παραμείνει τσάμπα. Το YouTube, από την πλευρά του, αποκάλυψε πως ήταν στην πραγματικότητα ένας οκταετής διαγωνισμός για το καλύτερο βίντεο όλων των εποχών, και τώρα ήρθε η ώρα να κλείσει και να ανακοινώσει τον νικητή. Την ίδια ώρα, το Google λανσάρισε το Google Nose, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν όποια μυρωδιά επιθυμούν, από αυτήν του «βούτυρου-κακάο» μέχρι εκείνη του «βρεγμένου σκύλου», πληκτρολογώντας απλώς την περιγραφή της στη μηχανή αναζήτησης και πλησιάζοντας τη μύτη τους «όσο πιο κοντά μπορούν» στην οθόνη.

Ο βελγικός ιστότοπος RTL υποστήριξε πως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα μείνει στον πάγκο για έξι εβδομάδες διότι γλίστρησε, έπεσε και έσπασε τον κόκκυγά του ενώ έπαιζε με τα τέσσερα παιδιά του ένα «κυνήγι θησαυρού» σοκολατένιων πασχαλινών αυγών. Η βρετανική «Γκάρντιαν» πρόσφερε στους αναγνώστες της γυαλιά «ενισχυμένης πραγματικότητας», με ενσωματωμένη «τεχνολογία εναντίον της στενομυαλιάς» – για την περίπτωση που τύχει να πιάσουν στα χέρια τους κάποιο αντίτυπο του ταμπλόιντ «Ντέιλι Μέιλ». Ενα άλλο ταμπλόιντ, η «Ντέιλι Εξπρές», υποστήριξε πως η Βασίλισσα νοικιάζει εφεξής δωμάτια στο Μπάκιγχαμ. Το Pirate Bay, ο γνωστός ιστότοπος (παράνομου) downloading, ανακοίνωσε πως μεταφέρει τους εξυπηρετητές του «στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου» – και από τους μεγαλύτερους διώκτες του -, «τις ΗΠΑ!». Οσο για τη βρετανική εφημερίδα «Metro», αυτή μάζεψε σε ένα μπλογκ «τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες» όλων των βρετανικών ΜΜΕ – μόνο που ήταν όλες δικές της φάρσες.

 

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook