Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013\” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 18.30, το Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου θα πραγματοποιήσει Μουσική – Χορευτική Εκδήλωση.

Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης, μαθητές του Λυκείου Βάμου, θα χορέψουν τοπικούς χορούς, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη χορευτική παράδοση του Αποκόρωνα και της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, θα συμμετέχουν και φέτος ενεργά στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας σούστα, συρτό, πεντοζάλη και μαλεβιζιώτη.

Στο 2ο μέρος, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Βάμου συνεργάζονται για την παρουσίαση της μουσικής εκδήλωσης που περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων καλλιτεχνών.

Το σχολικό έτος 2012-2013 είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά λειτουργίας του προγράμματος «Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου» που κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Εκτός από τις ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο χώρο του σχολείου παρουσιάζονται και CD με ηχογραφήσεις από μαθητές του σχολείου. Επίσης πολλές άλλες εκδηλώσεις όπως οι σχολικές γιορτές (17η Νοεμβρίου, 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου), τα κάλαντα στην πλατεία του Βάμου στις 23 Δεκεμβρίου 2011 και η συναυλία στο αμφιθέατρο του Βάμου στις 26 Ιουνίου 2012 συμπληρώνουν την πλούσια δραστηριότητα της ομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook