Τελευταία ενημέρωση: 16:42

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Μάλιστα, έπειτα από την παραίτηση του κ. Σαρρή, επισπεύδεται η διαδικασία του ανασχηματισμού.

Καθήκοντα υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο ώς τώρα υπουργός Εργασίας και στενός συνεργάτης του Ν.Αναστασιάδη στο ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

«Ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την Τρόικα για το μνημόνιο, κάτι που έγινε κατορθωτό. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι η διευκόλυνση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής η οποία ορκίστηκε σήμερα» επισήμανε ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του.

«Επειδή σήμερα αρχίζει η θητεία της ερευνητικής επιτροπής, η ερευνα της οποίας περιλαμβάνει και το χρονικό περιθώριο στο οποίο διετέλεσα Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, υποβάλλω παραίτηση προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Επιτροπής» συνέχισε.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών ορκίζεται το πρωί της Τετάρτης λίγο πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 10.

Νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου, γενική διευθύντρια του υπ. Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Όπως αναφέρει το SigmaLive, υπάρχει, ωστόσο προβληματισμός προκειμένου ο ανασχηματισμός να γίνει ευρύτερος με τη συμμετοχή προσώπων από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.

To who is who του Χ. Γεωργιάδη

Οπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο γεννημένος το 1972 κ. Γεωργιάδης είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου ΑΝαστασιάδη. Εχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του, αλλά και εκπρόσωπος του κόμματος.

Η πολιτική του σταδιοδρομεία

Εκλέχθηκε βουλευτής με το ΔΗΣΥ στη Λευκωσία για πρώτη φορά το Μάιο του 2011, ενώ επανεκλέχθηκε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή όταν ο κ. Αναστασιάδης του ζήτησε να μπει στην κυβέρνηση ως υπουργός Εργασίας.

Ο Χάρης Γεωργιάδης έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) από το 2001 μέχρι το 2003, πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) του ΔΗ.ΣΥ. από το 2004 μέχρι το 2006, διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΔΗΣΥ από το 2006 μέχρι το 2011. Επίσης, είναι εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Είναι παντρεμένος με την Εύα Γιάγκου και έχει μία κόρη. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις και οικονομικά, μεταπτυχιακά στις ευρωμεσογειακές σπουδές στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

με πληροφορίες από real.g/in.g/iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook