Προβλήματα θα δημιουργηθούν στις συγκοινωνίες την Τετάρτη και την Πέμπτη από απεργίες που έχουν εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών και η Υπηρεσία Πολιτικής αεροπορίας αντίστοιχα.

Την Τετάρτη 03/04/2013, θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία καθώς οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας \”ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις\”

Για την ίδια ημέρα, αποφάσισαν και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι των λιμανιών.

Μετά την εισαγωγή του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, η ΠΝΟ θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της.

Οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες της Κρήτης, η ANEK και οι Μινωικές Γραμμές εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνουν το επιβατηγό κοινό για την αναβολή των δρομολογίων.
Τα δρομολόγια της ΑΝΕΚ θα πραγματοποιηθούν κανονικά την Πέμπτη ενώ τροποποιήσεις ανακοίνωσε η Μinoan Lines με το πρόγραμμα των δρομολογίων να έχει ως εξής:

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE)
Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 21:30 από το λιμάνι του Ηρακλείου
• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE)
Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 21:00 από το λιμάνι του Πειραιά

Επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων μας στις γραμμές Αγκώνας / Τεργέστης, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθούν κανονικά βάσει προγράμματος.

Προβλήματα στις πτήσεις την Πέμπτη

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη οι πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολίτικης Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων και τις οργανωτικές αλλαγές στην ΥΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) «η επίμαχη τροπολογία αφενός μεν διαλύει την υπάρχουσα δομή της ΥΠΑ, αφετέρου προετοιμάζει το έδαφος για την εκποίηση των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, με ανεξέλεγκτες τραγικές συνέπειες για τον τουρισμό και το κοινωνικό ιστό της περιφέρειας».

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται οι παρακάτω πτήσεις:

Α) Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών – Μακεδονίας.

Β) Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

Γ) Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Δ) Νοσοκομειακές πτήσεις.

Ε) Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών – Πρωθυπουργοί.

Στ) Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ζ) Μεριμνά για την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook