Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εκφράζει την ενεργή συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τον τριήμερο αποκλεισμό του ταμείο των 5 ευρώ.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "καταγγέλλει τη στάση του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μαρκόπουλου που ζήτησε αρχικά από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να απομακρυνθούν από το χώρο του ταμείου γιατί "παρεμποδίζουν την λειτουργία του" και στη συνέχεια ζήτησε τη συμβολή της αστυνομικής αρχής για να απομακρύνει τους καταληψίες.

Τέτοιες πρακτικές είναι πρωτόγνωρες για το υγειονομικό κίνημα και σε όλη την Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ανάλογη επιθετική στάση διοικητή ή υποδιοικητή στις εκατοντάδες αντίστοιχες διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς των ταμείων του χαρατσιού του 5ευρου που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το ότι ο κ. Μαρκόπουλος και η διοίκηση των Νοσοκομείων του νομού μας αποδεικνύονται όψιμα σε τόσο φανατικοί υποστηρικτές της εφαρμογής των διατάξεων για το "χαράτσι των 5 ευρω", την ίδια στιγμή που δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας για το προσωπικό, την ίδια στιγμή που έχουν απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες από το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο και μετά, την ίδια στιγμή που συρρικνώνουν και ακρωτηριάζουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων με το κόψιμο των εφημεριών και προβαίνουν σε περιοδικά κλεισίματα κλινικών.

Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου του εξέταστρου επισημάναμε ότι το 5ευρω αποτελεί άλλον έναν τρόπο μεταφοράς του κόστους λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) από τον κρατικό προϋπολογισμό στις τσέπες των ασθενών. Είναι απαράδεκτο να ξαναπληρώνουν οι ασφαλισμένοι τα ήδη πληρωμένα μέσω των κρατήσεων που τους γίνονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία".

Καταλήγοντας ο Σύλλογος αναφέρει ότι  θα βρεθεί αύριο 3/4 το πρωί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για "να συμμετέχει στην "απαγορευμένη" από τον κ. Μαρκόπουλο κινητοποίηση των πολιτών με τον αποκλεισμό του ταμείου των 5 ευρω".