Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βαδίσουν μαζί αυτές τις δύσκολες ώρες για να φέρουν ξανά ευημερία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, διαβεβαίωσαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η συμπαράσταση της Ελλάδας «μας δίνει ελπίδες και κουράγιο για να αντέξουμε τη δοκιμασία» και επανέλαβε ότι η κρίση που διέρχεται η Κύπρος είναι μια κρίση, η οποία στοχεύει στην εξουθένωση του κυπριακού Ελληνισμού, να τεθεί υπό αποικιοκρατική δουλεία, τονίζοντας ότι το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε.

Ο κ. Καμένος δήλωσε ότι νιώθει τιμή για τη συνάντηση με έναν «πατριώτη», που είναι «ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τόλμησε να πει ένα μεγάλο όχι, το οποίο πέρα από τον Κυπριακό Ελληνισμό εκπροσωπούσε και το σύνολο του ελληνικού λαού που επί τρία χρόνια υπέστη την εξαθλίωση, την προσπάθεια απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, την ξένη κατοχή».

Ο Πάνος Καμένος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με το γγ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ