Στο ποσό των 8,132 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο έναντι 8,033 δισ ευρώ τον Ιανουάριο.

Επιπλέον οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον ίδιο μήνα ανήλθαν στα 662,9 εκατ. ευρώ έναντι 643,3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξάνονται στο δίμηνο, παρά το γεγονός ότι, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να έχουν καταβληθεί ως το τέλος Μαρτίου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά έχουν εγκριθεί επιστροφές ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των υπουργείων ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 538 εκατ. ευρώ έναντι 499 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυξήθηκαν σε 961 εκατ. ευρώ έναντι 846 εκατ. ευρώ, ενώ των νοσοκομείων σε 2,012 δισ. ευρώ από 1,886 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αποκλιμάκωση καταγράφηκε στα χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που υποχώρησαν στα 4,295 δισ. ευρώ από 4,473 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ των λοιπών νομικών προσώπων του δημοσίου σε 326 εκατ. ευρώ έναντι 329 εκατ. ευρώ.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook