Τελευταία ενημέρωση 07:45

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε την Τετάρτη η Κρήτη από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ρέθυμνο και Χανιά και οι οποίες ευνοήθηκαν από τους ισχυρούς νοτιάδες που πλήττουν το νησί.

Στάχτη 500 στρέμματα στο Ρέθυμνο

Συνολικά 500 στρέμματα έγιναν στάχτη στο Ρέθυμνο από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Καλή Συκιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και λόγω των ισχυρών νοτιάδων επεκτάθηκε γρήγορα χωρίς ωστόσο να απειληθούν καλλιέργειες ή σπίτια.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ στο σημείο παραμένουν τα τρία οχήματα με τους 8 πυροσβέστες.

Η καταστροφή που σημειώθηκε από την πυρκαγιά ανέρχεται όπως αναφέρθηκε σε 500 στρέμματα εκ των οποίων τα 300 είναι δασικής και τα 200 χορτολιβαδικής έκτασης.

Σε εξέλιξη φωτιά στο Δήμο Πλατανιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά τη νύχτα η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο Δήμο Πλατανιά,  στην περιοχή Πέτρα του Σελί, ανάμεσα σε Πρασές και τις Ανεμογεννήτριες στα Χανιά.

Η πυρκαγιά μαίνονταν σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, μακριά από καλλιέργειες και σπίτια σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης ωστόσο οι δυνατοί νότιοι άνεμοι που εξακολουθουν να πνέουν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης και σήμαναν συναγερμό στην πυροσβεστική.

Στο σημείο  επτά πυροσβεστικά οχήματα με 17 άντρες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ενώ στάχτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν γίνει 200 στρέμματα δασικής έκτασης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook