Στα πλαίσια ενημέρωσης του Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρου Αρναουτάκη αλλά και του Αντιπ/ρχη Χανίων κ.Αποστόλου Βουλγαράκη , για την αναγκαιότητα υλοποίησης του παραπάνω έργου έγινε αυτοψία της ανωτέρω οδού με προσωπική παρουσία του Αντιπ/ρχη Χανίων κΑπ.Βουλγαράκη , του Δημάρχου Πλατανιά κ.Ιωαν.Μαλανδράκη, του Αντιδημάρχου κ.Ιωαν.Μαλακωνάκη , με στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Χανίων και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πλατανιά .

Στην αυτοψία ήταν παρόντες και κάτοικοι της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου, ενισχύθηκε η άποψη ότι πρέπει να αναβαθμισθεί ο κάθετος οδικός άξονας Κολυμβάρι- Άγιος Αντώνιος—Καρές_Ζυμβραγού- Δρομόνερο ( τμήμα του οποίου αποτελεί το υπό ένταξη έργο) ο οποίος συνδέει το Βόρειο Οδικό Άξονα του Νομού με τον κύριο επαρχιακό οδικό άξονα Ταυρωνίτη- Βουκολιές –Παλαιόχωρα.

Έγινε αμοιβαία αποδεκτό ότι το έργο το οποίο έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ το οποίο προβλέπει και τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι είναι απαραίτητο να ενταχθεί άμεσα προκειμένου να υλοποιηθεί στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο.