Ο Λεωνίδας Γιαννικόπουλος, συνεργάτη του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου, κατέθεσε την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το ενδιαφέρον των μελών της Προανακριτικής επικεντρώθηκε στα όσα είχε αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος ότι ο κ. Γιαννικόπουλος ήταν το πρόσωπο που τον είχε ενημερώσει σχετικά με ένα άτομο που τον είχε προσεγγίσει και ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ αμοιβή για να παραδώσει κατάλογο με φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννικόπουλος παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία πέρα από το ότι το άτομο αυτό τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννικόπουλος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γεωργακόπουλο, πριν καταθέσει στην Προανακριτική.

Την Τετάρτη στην Προανακριτική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει ο Σταύρος Παπασταύρου το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων.

Την Πέμπτη έχει ζητήσει να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τέλος έγινε δεκτό το αίτημα του βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της Προανακριτικής Σπύρου Χαλβατζή, να μην προσδιοριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς ο ίδιος ο κ. Χαλβατζής δεν μπορεί να παραβρίσκεται στη συνεδρίαση εν όψει του συνεδρίου του κόμματός του.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ