Οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για το τελευταίο καταφύγιο του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η υπόγεια φωλιά του Ιταλού στη Ρώμη κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου Palazzo Venezia.

Το καταφύγιο του φασίστα δικτάτορα διαθέτει εννέα δωμάτια και οι ιστορικοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση απόπειρας δολοφονίας του Μουσολίνι.

Ο αρχιτέκτονας Carlo Serafini δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa: «Όταν είδαμε το ενισχυμένο σκυρόδεμα, καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το 12ο και τελευταίο καταφύγιο του Μουσολίνι στη Ρώμη».

Οι εργασίες στο κτήριο δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και αυτό το μαρτυρούν οι ανοιχτές τρύπες στους τοίχους και η απουσία αποχετευτικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι το καταφύγιο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με την επόπτρια των εργασιών Άννα Ιμπονέντε θα εγκατασταθεί στο χώρο ένα νέο σύστημα φωτισμού και ένας προσομοιωτής βομβαρδισμού-σειρήνα για τους τουρίστες.

Το καταφύγιο καταλαμβάνει έκταση 80 τετραγωνικών μέτρων και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πιθανόν να ήταν σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει τον δικτάτορα σύμμαχο του Χίτλερ, Μουσολίνι, και τη γυναίκα του Claretta Petacci.

\"\"

\"\"\"\"

\"\"

\"\"

\"\"\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook