Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Η κυβέρνηση, με νέα νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα προωθήσει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, θα διακόπτει πλήρως τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων και εφόσον δικαιωθούν στο μέλλον, όταν υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, τότε θα επιστρέφουν στην εργασία τους, λαμβάνοντας και τους μισθούς που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της δικαστικής τους εμπλοκής.

Με την κίνηση αυτή, η οποία θα κατατεθεί ως πρόταση στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πείσει την τρόικα για τις προθέσεις της να προχωρήσει στη διοικητική μεταρρύθμιση και παράλληλα, δείχνοντας τώρα την πόρτα εξόδου σε 2.000 επίορκους υπαλλήλους, κερδίζει χρόνο έτσι ώστε να προχωρήσει στο μείζον ζήτημα της αξιολόγησης, από την οποία θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέσα στο έτος.

Όπως έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο «Έθνος», η τρόικα περιμένει πλέον από την κυβέρνηση συγκεκριμένες κινήσεις στον τομέα του Δημοσίου, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια έχουν ειπωθεί πάρα πολλά και έχουν γίνει ελάχιστα…

Επίσης, το ίδιο πρόσωπο σημείωνε ότι η κοινωνία -όπως βεβαιώνουν και όλες οι μετρήσεις- ζητά την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook