Αρνητική ήταν η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Α. Καλογιάννη στο αίτημα που είχε υποβάλλει εγγράφως ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του έργου «Αποκατάσταση των ζημιών – αποπεράτωσή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων» σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αρμοδιότητάς του.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό, «στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου δεν εντάσσονται – και κατά συνέπεια δεν χρηματοδοτούνται – έργα κτιριακών/αθλητικών εγκαταστάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης στην επιστολή που είχε αποστείλει στις 25 Φεβρουαρίου 2013, εξέπεμπε «κραυγή αγωνίας» για το κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου –το οποίο δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Χανίων αλλά της ΓΓΑ δηλ. της ίδιας της Πολιτείας – σημειώνοντας πως «είναι αδιανόητη – για τη Δημοτική Αρχή και ολόκληρη την κοινωνία μας – η καθημερινή απαξίωση μίας σύγχρονης δημόσιας αθλητικής εγκατάστασης, ολυμπιακών προδιαγραφών, υπερτοπικού χαρακτήρα, μοναδικής στην Περιφέρεια Κρήτης, για την οποία το Ελληνικό Κράτος έχει δαπανήσει πλέον των 5,5 εκ. ευρώ».

Για το λόγο αυτό ο κ. Δήμαρχος ζητούσε να εξεταστεί από πλευράς Υπουργείου η δυνατότητα ένταξης του έργου της  αποκατάστασης των ζημιών του Κολυμβητηρίου σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ή εναλλακτικά η δυνατότητα χρηματοδότησης -με ένα ποσό της τάξης των 600.000 € – από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. ή από τα ειδικά κονδύλια του Υπουργείου Ανάπτυξης, για να υπάρξει αντιμετώπιση των καταστροφών που έχουν σημειωθεί στο έργο του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook