Με αφορμή το φετινό θέμα του φεστιβάλ p_public “δημόσιος χώρος σε εξέλιξη” (7, 8 και 9 Ιουνίου 2013), η ομάδα p_public διοργανώνει ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα “O δηΜΜΜόσιος χώρος σε κίνηση”.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του p_public, κατά το τριήμερο του φεστιβάλ και θα παρουσιαστεί σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία).

Η ομάδα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, να αποστείλουν φωτογραφίες (1-10) με αναφορά στον τίτλο “ο δηΜΜΜόσιος χώρος σε κίνηση”.
Αποστολή φωτογραφιών μέχρι 30/04/2013, στο e-mail [email protected]

Το φωτογραφικό υλικό, θα συνοδεύεται από:

• Αναλυτικά στοιχεία του κάθε συμμετέχοντα

• Σύντομο βιογραφικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

Με στόχο να εξασφαλιστεί η αρτιότητα της έκθεσης, ζητούνται προαιρετικά, τα εξής:

• Συνοδευτικό κείμενο έως 50 λέξεις, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, όπου θα περιγράφεται το concept της φωτογραφικής αποτύπωσης και πως αυτό σχετίζεται με τον τίτλο “ο δηΜΜΜόσιος χώρος σε κίνηση”.

• Τίτλο ή αρίθμηση ανά φωτογραφία

*όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε σχετικά καλή ανάλυση. Σε περίπτωση που το αρχείο είναι πολύ μεγάλο για να αποσταλεί με e-mail, παρακαλούμε χρησιμοποιείστε κάποιο διαδικτυακό server, όπως το yousendit, megaupload, dropbox κτλ

**η επιλογή των φωτογραφιών που θα παρουσιαστούν στην έκθεση θα γίνει από την ομάδα p_public.

***τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναγράφονται σε ειδικό φυλλάδιο που θα συνοδεύει την έκθεση.

****τα έξοδα εκτύπωσης αναλαμβάνει η ομάδα p_public μέσω χορηγιών.

*****η ομάδα p_public δεν αναλαμβάνει τυχόν έξοδα μεταφοράς και διαμονής των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη έκθεση.

p_public “the festival”

Με σκοπό να συγκεντρωθεί ποιοτικό υλικό από όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις, αλλά και να δούμε από διαφορετικές οπτικές το πως βιώνει ο καθένας το τριήμερο αυτό, η ομάδα απευθύνει κάλεσμα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, για τη φωτογραφική κάλυψη του τριήμερου φεστιβάλ p_public.

Οι φωτογράφοι καλούνται να παρακολουθήσουν και να φωτογραφίσουν τις διαλέξεις και τα δρώμενα του τριημέρου, είτε συγκεκριμένες δράσεις, είτε απλά να εμπνευστούν από αυτό και να αποστείλουν μετά το τέλος του φεστιβάλ, επιλεγμένες φωτογραφίες.

Το φωτογραφικό αυτό υλικό θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση, μέσα στη διάρκεια του έτους, έκθεσης φωτογραφίας με θέμα το φεστιβάλ p_public, με διοργάνωση παράλληλου συμμετοχικού δρώμενου.

Αποστολή φωτογραφιών μέχρι 30/06/2013, στο e-mail [email protected]

Το φωτογραφικό υλικό, θα συνοδεύεται από:

• Αναλυτικά στοιχεία του κάθε συμμετέχοντα

• Σύντομο βιογραφικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

*με την αποστολή των φωτογραφιών ο κάτοχος παραχωρεί τα δικαιώματα περαιτέρω χρήσης και προβολής τους στην ομάδα p_public. Το όνομα του κατόχου θα αναφέρεται στην όποια αναδημοσίευση των φωτογραφιών.

**κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων θα αναγράφονται σε ειδικό φυλλάδιο που θα συνοδεύει την έκθεση.

***η ομάδα p_public δεν αναλαμβάνει έξοδα μεταφοράς και διαμονής των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη έκθεση.

Το φεστιβάλ p_public

Για 4η χρονιά στα πλαίσια του φεστιβάλ καλούμαστε να συμβάλλουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με κάθε είδους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης των Χανίων, με άξονα την αποκατάσταση της σχέσης των δημόσιων χώρων της με τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Έμφαση θα δοθεί στη χρήση των υπαίθριων αδιαμόρφωτων, εγκαταλελειμμένων χώρων και στην εναλλακτική χρήση των υφιστάμενων δημόσιων.

Τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013 και θα έχουν σκοπό την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε, βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε το φυσικό και αστικό τοπίο, πάντα με σεβασμό στις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου.

Φέτος, πέρα από τις δράσεις η ομάδα p_public θα αναλάβει τη διοργάνωση δύο ακόμα δράσεων που προαπαιτούν την συμβολή και ανταπόκρισή σας στο παρόν κάλεσμα συμμετοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook