Η πρακτική του στοματικού σεξ φαίνεται πως είναι εξαιρετικά διαδεδομένη μεταξύ των νυχτερίδων, καθώς με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η διάρκεια της συνουσίας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες που ανέλυσαν μια αποικία περίπου 420 νυχτερίδων του είδους Pteropus giganteus που απαντώνται στην Ινδία. Το είδος τρέφεται με φρούτα και είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμου.

Η μελέτη διήρκεσε πάνω από 13 μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής, οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας κιάλια και βιντεοκάμερες κατέγραψαν 57 περιπτώσεις σεξουαλικής συνεύρεσης, που γίνονταν συνήθως το πρωί.

«Εκτός από τους ανθρώπους, οι νυχτερίδες εφαρμόζουν στοματικό σεξ σαν μέρος της ερωτικής τους συμπεριφοράς», δήλωσε ο ερευνητής Ganapathy Marimuthu.

Οι αρσενικές νυχτερίδες φρόντιζαν ώστε να έχουν στύση πριν πλησιάσουν το θηλυκό. Αφού αγγίξουν το θηλυκό με τα φτερά τους, αυτό συνήθως απομακρύνεται και τα αρσενικά ακολουθούν. Όταν τελικά σταματήσει να κινείται, το αρσενικό θα προχωρήσει στην πρακτική του στοματικού σεξ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αιδοιολειξία, μπορεί να συμβάλει στη διέγερση του θηλυκού. Η πράξη διαρκεί αρχικά 50 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα αρσενικά ανεβαίνουν στο θηλυκό και συνεχίζουν την πράξη για άλλα 94 με 188 δευτερόλεπτα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσο περισσότερο διαρκεί η αιδοιολειξία, τόσο παρατείνεται η συνουσία. Επιπλέον, «είναι πιθανό η παρατεταμένη αιδοιολειξία να ενεργοποιεί την κινητικότητα του σπέρματος», δήλωσε ο Marimuthu. «Αυτή η κινητικότητα του σπέρματος αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης».

Επιπλέον, οι επιστήμονες σημείωσαν πως η πρακτική μπορεί να εφαρμόζεται από τα αρσενικά, προκειμένου να «αφαιρέσουν» σπέρμα ανταγωνιστών αρσενικών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης των Marimuthu και Jayabalan Maruthupandian δημοσιεύτηκαν στο PLOS ONE, στις 28 Μαρτίου.

Να σημειωθεί, ότι παρόμοια μελέτη είχε δημοσιευτεί το 2009, κατά την οποία παρατηρήθηκε η πρακτική του στοματικού σεξ να εφαρμόζεται από τα θηλυκά προς τα αρσενικά…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook