Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς έχουν την υποψία ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πιθανότατα ο Αντίχριστος, πάνω από το 1/3 πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μία απάτη και περισσότεροι απ΄τους μισούς θεωρούν ότι μία μυστική παγκόσμια ελίτ προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μία Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Public Policy Polling ήθελε να αποκαλύψει το κατά πόσο οι Αμερικανοί ψηφοφόροι είναι «ανοιχτοί» σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα "Guardian", το 13% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο πλανητάρχης είναι ο Αντίχριστος, άλλο ένα 13% «δεν είναι σίγουροι», και έτσι αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί και να είναι. Το 73% των Αμερικανών πολιτών ήταν σε θέση να πουν ευθέως ότι δεν θεωρούν ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι ο Αντίχριστος. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 37% των αμερικανών πολιτών πιστεύει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη, ενώ το 12% απάντησε ότι «δεν είναι σίγουροι».

Μία ισχνή πλειοψηφία του 51% συντάσσεται με την επιστημονική άποψη, δηλαδή ότι η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός . Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης την άποψη του 28% των πολιτών ότι μία παγκόσμια συνωμοσία περί εγκατάστασης μίας Νέας Τάξης Πραγμάτων που θα διέπει ολόκληρο τον κόσμο μέσω μίας απολυταρχικής κυβέρνησης.

 

protothema.gr