O επιχειρηματίας του Σίδνεϊ Πίτερ Πεντζ αυτοχαρακτηρίζεται «ελληνολάτρης» και έχει επισκεφθεί την Ελλάδα 30 φορές τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, πριν από επτά χρόνια αγόρασε ένα σκάφος και με αυτό «οργώνει» τις ελληνικές θάλασσες και γνωρίζει μικρά και μεγάλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Κυρίως όμως γνωρίζει τους νησιώτες. «Σπάνιους χαρακτήρες», όπως λέει ο ίδιος. Αυτό τον οδήγησε και στην απόφαση να κάνει ένα ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων που θα προβληθεί στην αυστραλιανή τηλεόραση, αλλά και στις τηλεοράσεις άλλων χωρών, και θα παρουσιάζει τους Έλληνες της θάλασσας. Καπεταναίους, ναύτες, ψαράδες και όλους αυτούς που εργάζονται στη θάλασσα και ζουν απ\’ αυτήν.

Τα γυρίσματα της σειράς «Οι θαλασσόλυκοι» θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και παρουσιαστής της θα είναι ο γνωστός ομογενής τηλεοπτικός αστέρας Γιώργος Χουβαρδάς.

Ο εμπνευστής και παραγωγός της σειράς Πίτερ Πεντζ δηλώνει πως οι ελληνικές θάλασσες και τα νησιά τους «είναι ο απόλυτος παράδεισος». «Θαρρείς φτιαγμένα με απόλυτο κέφι από τον Θεό» λέει.

Αυτόν τον «παράδεισο» θέλει να αναδείξει στον «έξω κόσμο» ο κ. Πέντζ. «Τις φυσικές ομορφιές μαζί με τους απίθανους κατοίκους τους» λέει και συμπληρώνει: «Η κρίση στην Ελλάδα και η αρνητική δημοσιότητα επηρέασαν και τους κατοίκους των νησιών. Τους έκαναν πιο επιφυλακτικούς έναντι των ξένων. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε – και αυτό είναι το πραγματικό κίνητρό μας εδώ – είναι ότι η Ελλάδα, τα νησιά εξακολουθούν να έχουν μια παλλόμενη καρδιά, είναι ακόμα ζωντανοί, εξακολουθούν να έχουν ένα ζεστό, φιλόξενο χαμόγελο και ανοιχτή αγκαλιά για τους τουρίστες. Και όταν φτάσετε εκεί, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τα εστιατόρια και τα μπαρ και τα καφενεία είναι ακόμη ανοιχτά, και οι πτήσεις συνεχίζονται, πλοία εξακολουθούν να ταξιδεύουν εκεί και το φαγητό είναι τόσο καλό όσο ποτέ».

Συνεργάτης του κ. Πεντζ, ο Φιλ Κέλι, και «ξεναγός» ο Γιώργος Χουβαρδάς, αμφότεροι θα μιλήσουν για τη θάλασσα και πώς η Ελλάδα ζει απ\’ αυτήν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

«Πολλοί μεγιστάνες της ναυτιλίας ήταν και είναι Έλληνες. Ωνάσης, Νιάρχος, Λιβανός και άλλοι. Ο εμπορικός στόλος της είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Όμως η σειρά αυτή δεν θα είναι για μεγιστάνες, αλλά για πραγματικούς ανθρώπους-θαλασσόλυκους, για τα νησιά τους, τα μικρά και μεγάλα πλοία τους, τις αγωνίες τους, τη ζωή τους» τόνισε ο κ. Κέλι και πρόσθεσε: «Ο Γιώργος (Χουβαρδάς) θα δίνει τη δυνατότητα στους θαλασσόλυκους να μιλήσουν ελεύθερα από την καρδιά τους και να πουν τις ιστορίες τους χωρίς λογοκρισία και χωρίς σενάρια. Πραγματικές ιστορίες από τους ανθρώπους της θάλασσας».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook