O Δήμος Πλατανιά ενημερώνει τους Δημότες και Κατοίκους του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Υποβολή Προτάσεων από Ιδιώτες ( Αγρότες, Φυσικά Πρόσωπα,κλπ) για την 2η προκήρυξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Άξονα 3: « Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» τα μέτρα 311 -313 του ΠΑΑ ΕΛΛΑΔΑ 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού 65.000.000€ Δημόσιας Δαπάνης (εθνική και κοινοτική συμμετοχή) 4.200.000 € για την Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για Προκήρυξη που αφορά τις εξής περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Πλατανιά :

ΔΕ Βουκολιών (Όλες οι τοπικές κοινότητες)

ΔΕ Κολυμβαρίου (Όλες οι τοπικές κοινότητες)

ΔΕ Μουσούρων ( τοπικές κοινότητες Καράνου, Ορθουνίου , Πρασέ, Σέμπρωνα, Μεσκλών και Λάκκων)

Στόχος των ανωτέρω τριών Μέτρων του Άξονα 3 είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα η 2η Προκήρυξη των ΟΠΑΑΧ περιλαμβάνει τα ακόλουθα Μέτρα:

– Μέτρο 311 : «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες». Αφορά μόνο σε επαγγελματίες γεωργούς, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Αγροτών και Νέους Γεωργούς (Ν.3874 ΦΕΚ 151/Α/6.9.2010), οι επενδυτικές δαπάνες ενδεικτικά αφορούν, στην ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς τουρισμού, βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε επιλεγμένους κλάδους, καθώς και στη βελτίωση της υποδομής των επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους.

– Μέτρο 312: «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων». Δικαιούχοι είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Ενδεικτικά ενισχύονται ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, και επιχειρήσεων ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους όπως παρουσιάζονται στον σχετικό Πίνακα Καλυπτομένων Τομέων, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης, και τέλος δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας.

– Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Επενδυτικές δαπάνες για την ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα της τουριστικής υποδομής (ξενοδοχειακά καταλύματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία & καφε, ψησταριές, γραφεία τουρισμού, επιχειρήσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κλπ).

Το ποσοστό ενίσχυσης για τους υποψήφιους ιδιώτες επενδυτές από την Περιφέρεια Κρήτης είναι 50%.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια ηλεκτρονικά στην Δ/σνη, www.agrotikianaptixi.gr μέχρι την 24/4/2013

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινοτικών Προγραμμάτων του Ο.Α.ΔΥ.Κ.

Eπίσης μπορούν να ενημερωθούν από το site του Δήμου Πλατανιά μέσω της διαδρομής ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τέλος μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο Γραφείο Υποστήριξης Eπιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πλατανιά στο τηλ 2821083586 με την κα.Ελευθερία Γιακουμάκη και email: [email protected] για περισσότερες πληροφορίες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook