Υλικά
 
1 μεγάλο κουνουπίδι γύρω στο 1 ½ κιλό
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 κουτ σούπας πελτέ
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε και καθαρίζετε το κουνουπίδι. Το κόβετε σε μικρές φουντίτσες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα τουφάκια από το κουνουπίδι και τα σοτάρετε για 2 λεπτά γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το λεμόνι, αφήνετε να εξατμιστεί.

Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα. Προσθέτετε ακόμα λίγο ζεστό νερό μέχρι η σάλτσα σχεδόν να σκεπάσει τις τουφίτσες του κουνουπιδιού.

Πασπαλίζετε με την κανέλα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το κουνουπίδι σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά και να φανεί το λάδι στην επιφάνειά της.

Το φαγητό τρώγεται και ζεστό και κρύο.