Υλικά
 
1 κιλό φιλέτο από μεγάλο ψάρι (ροφός, συναγρίδα, σφυρίδα)
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζ τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 νεροπότηρα ξανθιά μπύρα
λάδι για το τηγάνισμα

για την αγγουροσαλάτα

1 μεγάλο αγγούρι
2 κουτ σούπας ζάχαρη
2 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ σούπας λεμόνι
150 γραμ σουρωτό γιαούρτι
αλάτι

Κόβετε το φιλέτο ψαριού σε μικρά κομματάκια. Το βάζετε σε ένα μπολ και το μαρινάρετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ αδειάζετε το αλεύρι κοσκινιστό και αρχίζετε να το δουλεύετε μαζί με τη ξανθιά μπύρα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός πηκτός σαν μέλι.

Σκεπάζετε το μπολ με 1-2 πετσέτες και τον αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ετοιμάζετε την αγγουροσαλάτα. Πλένετε και σκουπίζετε το αγγούρι. Το κόβετε σε μικρές ροδέλες πάχους 2 χλς. Το βάζετε σε ένα μπολ και του ρίχνετε μπόλικο αλάτι και τις 2 κουταλιές ζάχαρη.

Το αφήνετε να μαριναριστεί για 15 λεπτά μέχρι να αποβάλει τα υγρά του. Το ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και το σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το βάζετε μέσα σε ένα μπολ.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο άνηθο. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Το αδειάζετε μέσα στα λεπτοκομμένα αγγούρια και ανακατεύετε. Παίρνετε το φουσκωμένο κουρκούτι και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι μέσα σε ένα τηγάνι, βουτάτε τα μαριναρισμένα κομμάτια ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ\’όλες τις πλευρές.

Τα σερβίρετε στα πιάτα και γαρνίρετε με 1-2 κουταλιές της σούπας αγγουροσαλάτα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook