ΥΛΙΚΑ
 
1 λαβράκι 1 κιλό περίπου
150 γραμμ μανιτάρια
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο σκόρδο
κόκκοι πιπεριού
αλάτι χονδρό
βούτυρο
Για τη γαρνιτούρα
150 γρ. φασολάκια μαυρομάτικα
κόκκινο πιπέρι
400 γρ. σταμναγκάθι (βρασμένο)
φύλλα ρόκας
Ξύδι

Καθαρίζετε το λαβράκι, και το ξεπλένετε. Καθαρίζετε τα μανιτάρια ,τα ξεπλένετε και τα τεμαχίζετε. Ξεπλένετε τον μαιντανό και τον ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε και λειώνετε το σκόρδο.

Σ ένα μπόλ ανακατεύετε τα μανιτάρια, τον μαιντανό, το σκόρδο ,τους κόκκους πιπεριού.

Ανοίγετε τη κοιλιά του ψαριού και τη γεμίζετε με το μίγμα. Την καλύπτετε με αλουμινόχαρτο να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Στρώνετε με αρκετό αλάτι τον πάτο ενός ταψιού, τοποθετείτε πάνω το λαυράκι και το καλύπτετε ( το κτίζετε )όλο με μπόλικο αλάτι. Βάζετε το ψάρι στο φούρνο να ψηθεί..

Όταν είναι έτοιμο, σπάτε το αλάτι με ένα σφυράκι, αφαιρείτε την πέτσα από το ψάρι και σερβίρετε το ψαχνό σε ένα πιάτο.

Γαρνίρετε στο πλάι με λίγο λιωμένο βούτυρο, κόκκινο πιπέρι, το σταμναγκάθι, φρέσκα φύλλα ρόκας και λίγο ξύδι.