ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
15 γραμμ αλάτι
200 γραμμ. ελαιόλαδο
12 γραμ νωπή μαγιά
450 ml νερό (περίπου)

Σ’ένα μπόλ αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο.Ανακατεύετε μέχρι να θρουλιάσει η ζύμη και να μη μείνουν κομπαλάκια μέσα σ αυτήν.

Προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και αναμιγνύετε με το μίξερ πολύ καλά.Για να καταλάβετε οτι η ζύμη είναι έτοιμη οταν τη τεντώνετε μέχρι ν’ανοίγει σαν σεντόνι.

Την αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει. Οταν έρθει η ώρα να ζυμώσετε κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια και τη πλάθετε μακρόστενα.

Με ενα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθετες λεπτές φετούλες τις απλώνετε στο ταψί, και τις ψήνετε στο φούρνο στους 170ο C περίπου 20 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξαναφουρνίζετε για να φρυγανιάσουν στους 150ο C για 12 λεπτά ακόμα.