ΥΛΙΚΑ

3 κιλά βερίκοκα (ζυγισμένα με το κουκούτσι τους)
2,5 κιλά ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Πλένετε τα βερίκοκα ,τα ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι. Σε μία κατσαρόλα βάζετε μία στρώση βερίκοκα μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βερίκοκα και συνεχίζετε.

Τα αφήνετε όλη τη νύχτα .Την άλλη μέρα βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν.

Αν χρειαστεί ξαφρίζετε. Όχι όμως μετά τον πρώτο βρασμό γιατί αυτός ο αφρός είναι ζάχαρη. Βράζετε τη μαρμελάδα για περίπου μισή ώρα μετά τον πρώτο βρασμό της.

Οσο πιο πολύ την αφήνετε τόσο πιο πολύ σκουραίνει. Μόλις δείτε ότι δένει η μαρμελάδα ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, ανακινείτε την κατσαρόλα και αποσύρετε από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει την μοιράζετε σε βαζάκια.Φυλλάσεται στο ψυγείο.