ΥΛΙΚΑ

1 κιλό τυρί διαλέγοντας μεταξύ των εξής :
Γαλοτύρι, ανεβατό, πηκτόγαλο Χανίων, κατίκι Δομοκού
2 κουταλιές πράσινο πιπέρι χοντροκοπανισμένο
Για την εξωτερική επικάλυψή του εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε :
γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
Ρίγανη ανακατεμένη με θρούμπι
Κανέλα σε σκόνη
Ψιλοκομμένο άνηθο
Σουσάμι
Παπαρουνόσπορο

Πολύ εμφανίσιμο και νόστιμο μεζεδάκι, που μπορεί να προσφερθεί ως ορεκτικό Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί που διαλέξατε μαζί με το πρασινοπίπερο.

Αν θέλετε μπορείτε αντί για τυρί να χρησιμοποιήσετε γνήσιο γιαούρτι σακούλας, πρόβειο φυσικά.

Αδειάζετε το μίγμα σ'ένα τουλμπανι, το δένετε μ ένα σπάγκο και το αφήνετε να σουρώσει κρεμασμένο σ'ένα σημείο της κουζίνας για 6-8 ώρες.

Κατόπιν το ανοίγετε και με το χέρι πλάθετε μικρά μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια. Τα κυλάτε πάνω στα μπαχαρικά που έχετε επιλέξει και η λιχουδιά είναι έτοιμη.

Σερβίρετε το μεζέ μαζί με ωμά λαχανικά. Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός.