Υλικά

30 ντοματίνια (πομοντόρια)
½ νεροπότηρο ξυνόχονδρο
½ νεροπότηρο καπνιστή φακή (προβρασμένη)
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Βγάζετε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουταλάκι τις αδειάζετε προσεκτικά από τη ψίχα. Τις αλατίζετε στο εσωτερικό μέρος και τις αφήνετε να περιμένουν.

Ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτοχρόνως το τριμμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ρίχνετε μέσα τον ξυνόχονδρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Αδειάζετε μέσα το χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι νερό. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνετε μέσα την φακή (που έχετε ήδη προβράσει ξεχωριστά), το μαϊντανό και ανακατεύετε .

Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα. Βάζετε το καπάκι από πάνω και σερβίρετε σε πιατέλα.