ΥΛΙΚΑ

3 ποτήρια νερού χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
6 κουταλιές corn flour
6 κουταλιές ζάχαρη
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
Φλούδες από 3 πορτοκάλια
½ ποτήρι ζάχαρη
Κανέλα και λίγη βανίλια
1 ποτήρι νερό

Παίρνετε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το ανακατεύετε με 2 κουταλιές ζάχαρη και το αφήνετε να μαριναρισθεί.

Αδειάζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Ρίχνετε μέσα το corn flour με κλειστό το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί και να χαθεί μέσα στο χυμό.

Ρίχνετε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανάβετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι. Χρειάζεται υπομονή. Σιγά-σιγά το μίγμα θα αρχίσει να δένει.

Προσοχή, θέλει συνέχεια ανακάτεμα γιατί μπορεί να σας σβολιάσει. Όταν αισθανθείτε ότι έχει δέσει καλά, το αδειάζετε σε μια φόρμα του κέικ. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Φτιάχνετε τη σος ως εξής:

Κόβετε τις φλούδες σε λεπτές λωριδίτσες, τις βράζετε μέσα στο νερό. Πετάτε το πρώτο νερό και βάζετε καινούριο. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το μισό ποτήρι ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προσθέτετε τέλος την κανέλα και τη βανίλια. Ξεφορμάρετε το ζελέ και το περιχύνετε με τη σος.