Υλικά

6 φύλλα πίτας
1 ½ κιλό πράσα ψιλά
150 – 200 γρ. φέτα
1 ή 2 αυγά
Αλάτι
200 γρ. λάδι
1 ½ κούπα νερο
Λίγο παπαρουνόσπορο για ντεκόρ


Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα και στη συνέχεια τα αλατίζουμε. Κατόπιν τα τοποθετούμε στο σκεύος που θα φτιάξουμε την γέμιση και προσθέτουμε την φέτα (θρυμματισμένη), το νερό, το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

Σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνοντας του λίγο λάδι βάζουμε από πάνω του το δεύτερο.

Τοποθετούμε πάνω από το δεύτερο φύλλο το 1/4 της γέμισης φροντίζοντας παράλληλα το φύλλο μας να «ραντιστεί» και με τα υγρά αυτής. Ακολούθως προσθέτουμε από πάνω το 3ο φύλλο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στρώσης - ραντίσματος – πρόσθεση φύλλου, μέχρι να φθάσουμε στο έκτο φύλλο της πίτας μας.

Το τελευταίο αυτό φύλλο, το «σκέπασμα» της πίτας μας, το ραντίζουμε και αυτό με τα υγρά της γέμισης ή με νερό και στη συνέχεια τοποθετούμε την πίτα μας στον ζεσταμένο φούρνο.

Το ψήσιμο της πίτας μας, αρχικά για 15-20 λεπτά γίνεται στους 200ο (μέχρι να «πάρει χρώμα») ενώ στην συνέχεια, για ένα 45λεπτο περίπου, την ψήνουμε στους 170ο C.

• Για κάτι διαφορετικό μπορούμε να τυλίξουμε το φύλλο σε ρολάκια και να κάνουμε μικρά πρασοπιτάκια