ΥΛΙΚΑ

• ½ κιλό ρεβίθια αποφλοιωμένα
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
• 3 αβγά
• αλάτι, πιπέρι
• 100 γρ. αλεύρι
• ελαιόλαδο αρκετό για το τηγάνισμα

Bάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν για μία νύχτα. Tην επόμενη μέρα, αδειάζουμε το νερό στο οποίο μούλιασαν και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Tα αφήνουμε να κρυώσουν και τα λιώνουμε ελαφρά στον πολυκόφτη ή σε μηχανή του κιμά. Aνακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά με τα λιωμένα ρεβίθια μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Aφήνουμε για μία ώρα περίπου το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει. Zεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με ένα βρεγμένο κουτάλι και το τηγανίζουμε πατώντας το ελαφρά έτσι ώστε να γίνει πλατύ σαν μικρό πιτάκι.

Oταν ψηθούν τα πιτάκια, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Οι ρεβυθοκεφτέδες τρώγονται ζεστοί ή κρύοι.