ΥΛΙΚΑ

½ κιλό φάβα
1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
λίγο αλάτι
για το πάντρεμα:
3 κρεμμύδια κξομμένα σε ροδέλες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε λωρίδες
1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι

Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη φάβα σε 1 λίτρο νερό (περίπου 4 ποτήρια νερού) μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι και λίγο αλατάκι.

Όταν χυλώσει καλά και φύγουν τα πολλά νερά, την αφήνετε να κρυώσει και την κάνετε ομοιογενή πολτό στο μίξερ. Ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Σ'ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το λάδι και ψήνετε μέσα το κρεμμυδάκι και τα κομμάτια της ντομάτας. Αλατίζετε, και όπως είναι ζεστά, περιχύνετε με αυτό τη φάβα σας.

Συνοδέψτε το το μαζί με παστές σαρδέλες