«Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να μην περάσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας \’ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις\’, καθώς οι επιμέρους αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, δεν μας καλύπτουν», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, με άλλους φορείς της ναυτιλίας.

Όλοι οι φορείς της ναυτιλίας αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ δεν αποκλείεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ολοκληρώθηκε, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στην Oλομέλεια προς ψήφιση.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, κλιμακώνονται, καθώς για νομοσχέδιο «σκούπα» που έρχεται να ισοπεδώσει θέματα που έχουν να κάνουν με τη ναυτιλία και να ξεπουλήσει τα λιμάνια, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Δημήτρης Γκερλές, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, υποστήριξε ότι αυτό που επιχειρεί είναι να επαναφέρει το Λιμενικό Σώμα, όπως ήταν τη δεκαετία του 60, καθιερώνοντας ένα σύστημα απόλυτης γραφειοκρατίας με 9 υπογραφές για κάθε έγγραφο, με μοναδικό στόχο να βρουν «δουλειά» οι ναύαρχοι, που υπάρχουν στο Λιμενικό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσας, μιλώντας προς τους απεργούς εργαζόμενους του υπουργείου, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο ακόμα και αν ψηφιστεί στη Βουλή, θα συναντήσει προβλήματα στην εφαρμογή του.

Σημειώνεται ότι, τα πλοία παραμένουν δεμένα την Τετάρτη, καθώς οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook