Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Λα Πλάτα της Αργεντινής από τις φονικές πλημμύρες απόρροια των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Ο κυβερνήτης του Μπουένος Άιρες, Ντανιέλ Σκιόλι, έκανε λόγο για μα «τραγωδία που είναι χωρίς προηγούμενο και θα έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες», καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, η οποία κατάγεται από την περιοχή του Λα Πλάτα, επισκέφθηκε τη γειτονιά Τολόσα, όπου μεγάλωσε και στην οποία ζει ακόμη η μητέρα της. Η γειτονιά αυτή δέχτηκε τα μεγαλύτερο πλήγμα από τις πλημμύρες, ανέφερε ο Ντανιέλ Σκιόλι.

«Η μητέρα μου δεν έχει φυσικό αέριο ή νερό, ακριβώς όπως και κάθε άλλος γείτονας », δήλωσε η κ. Φερνάντες.
Η Λα Πλάτα, μια πόλη 650.000 κατοίκων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νότια του Μπουένος Άιρες, και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας που περιβάλει και το Μπουένος Άιρες.

Πολλοί κάτοικοι ανέβηκαν σε στέγες ή σκαρφάλωσαν στα δέντρα για να προστατευτούν από τα νερά, τα οποία σε αρκετά σημεία ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα, παρασύροντας σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστρέφοντας υποδομές.

Τουλάχιστον 3.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook