Μετά το πρόγραμμα άμεσων απολύσεων και παύσης της μισθοδοσίας των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιστρατεύει ένα ακόμη «όπλο» στη μάχη με την τρόικα για το ζήτημα των απομακρύνσεων προσωπικού. Αναζητά τους κοπανατζήδες, προκειμένου να τους θέσει σε αργία. Ήδη, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχουν αρχίσει αιφνιδιαστικές εφόδους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου προχωρούν κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στην προσπάθεια να εντοπιστούνμ κοπανατζήδες υπάλληλοι με πειθαρχικό παρελθόν αλλά και υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους.

Στόχος είναι να λάβουν αμέσως εισιτήριο εξόδου από το Δημόσιο.

Στελέχη του ΣΕΕΔΔ προχώρησαν μάλιστα σε σχετικό αιφνιδιαστικό έλεγχο σε διεύθυνση του  υπουργείου Οικονομικών έπειτα από καταγγελία για υπάλληλο ο οποίος το πρωί χτυπούσε κανονικά την κάρτα του και στη συνέχεια αποχωρούσε για να εργαστεί σε ιδιωτική επιχείρηση.

«Οι έλεγχοι διεξάγονται στο πλαίσιο ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, επισημαίνοντας πως πραγματοποιούνται έλεγχοι κατόπιν καταγγελιών σχετικά με υπαλλήλους που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις υπηρεσίες ή εμφανίζονται να δηλώνουν συχνές αναρρωτικές άδειες.

Παράλληλα, όμως, το Σώμα διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους σε διάφορους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις. Ήδη, το τελευταίο διάστημα ύστερα από αντίστοιχους ελέγχους τέθηκαν σε αργία πέντε εργαζόμενοι του Δημοσίου.

Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΕΣΔΚΝΑ (του πρώην αρμόδιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής, πριν από τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια), για τους οποίους διαπιστώθηκε ψευδές πόθεν έσχες, καθώς και για άλλους τρεις υπαλλήλους του Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας στο Νεκροταφείο Σχιστού για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο του ΣΕΕΔΔ βρίσκονται εξάλλου και 1.900 υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σοβαρά αδικήματα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook