Ο Λευκός Οίκος κάλεσε την Τετάρτη τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές που εξαπολύει το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιανγκ κατά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές απειλές της και να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Κάιτλιν Χέιντεν Η Πιονγκγιανγκ έχει αυξήσει τις τελευταίες ώρες την «πολεμοχαρή» ρητορική της.

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έλαβε την τελική έγκριση για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πληγμάτων με πυρηνικά όπλα.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το Γενικό Επιτελείο του στρατού αναφέρει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα \”συντριβούν\” μέσω \”πυρηνικών πληγμάτων\”.

\”Η αδυσώπητη επιχείρηση\” των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας \”εξετάστηκε τελειωτικά και εγκρίθηκε\”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook