Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο γραφείο της Δημάρχου Φαιστού στο Δημαρχείο στις Μοίρες μεταξύ της κ. Πετρακογιώργη και των Διευθυντών του Γυμνασίου και Λυκείου της Πόμπιας, οι οποίες συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο και μέλη του Π.Σ.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το κτήριο του σχολείου και τρόπους εξεύρεσης πόρων για τη συντήρηση του. Από την πλευρά της Διεύθυνσης και των δυο σχολείων, ενημέρωσαν τη Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις λόγω και της παλαιότητας του ιστορικού σχολείου, το οποίο χρονολογείται από το 1932, ενώ συζήτησαν τον τρόπο όπου από κοινού μαζί με το Δήμο να κινηθούν στην κατεύθυνση, το παρόν κτήριο να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινα κτήρια» που αφορά εγκαταστάσεις σχολείων, καθώς και Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ακολούθως, ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή να συμπαρασταθεί στον αγώνα που έχει ξεκινήσει το σχολείο στη δημιουργία της υφιστάμενης μονάδας ως πρότυπο αθλητικό σχολείο για την περιοχή της Μεσαράς. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου καθώς συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές συντονισμένες ενέργειες τόσο από μεριάς του σχολείου τόσο και από το Δήμο Φαιστού. Παρουσίασαν δε στη Δήμαρχο, τις υπάρχουσες υποδομές καθώς και τα καινούργια αποδυτήρια του γυμναστηρίου που είναι έτοιμα για χρήση.

Η δήμαρχος από την πλευρά της αφού ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το σχολείο διαβεβαίωσε όλους τους φορείς που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ότι η στήριξη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θεωρείται δεδομένη αλλά θα πρέπει να γίνουν κοινές προσπάθειες, ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Τόνισε δε, πως ο Δήμος Φαιστού έχει ως προτεραιότητα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση έχοντας αποδείξει εμπράκτως κατά το παρελθόν την ευαισθησία του σε ζητήματα σχετικά με τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολειών της περιοχής με διάφορες παρεμβάσεις κατά καιρούς.