Για την υπόθεση των εικονικών μετρήσεων αθλητών σε ερασιτεχνικές κατηγορίες στο πλαίσιο της κάρτας υγείας της ΕΠΟ, απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, στη σχετική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «με ευθύνη των αρμοδίων ποδοσφαιρικών παραγόντων έγιναν 1,5 εκατομμύριο εικονικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο του προγράμματος της κάρτας υγείας, από το 2006 έως το 2011 και στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν περνούσαν τις 15.530. Για τις εν λόγω μετρήσεις η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πλήρωσε 9,7 εκατομ. Ευρώ».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης είχε θέσει το ερώτημα εάν έγινε τακτικός έλεγχος των οικονομικών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την τελευταία πενταετία, καθώς η ΕΠΟ εμφανίζει ζημίες εκατομμυρίων ευρώ και ποιες ενέργειες θα γίνουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν επιληφθεί και ερευνούν το θέμα με την κάρτα υγείας των ερασιτεχνών αθλητών», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook