Πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη με αφορμή τα όσα διημείφθησαν σήμερα στην Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής, «περί ώρα 11.30, κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής, ο εξεταζόμενος Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξήλθε της αιθούσης και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους επετέθη με προσβλητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου μου και προσβάλλοντας το κύρος της Επιτροπής, όλως αναιτίως, απροκλήτως και αντιδεοντολογικώς».

Σύμφωνα με τον κ. Κασιδιάρη, αμέσως μετά τη διακοπή, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Χρ. Μαρκογιαννάκη, «ο οποίος, αντί να προβεί σε αυστηρές παρατηρήσεις κατά του εκτραπέντος μάρτυρος Βενιζέλου και να ζητήσει απ’ αυτόν να ανακαλέσει τους προσβλητικούς για την Επιτροπή χαρακτηρισμούς, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων εκ μέρους μου».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει «παράνομη και αντικανονική» την ενέργεια αυτή του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, όπως αναφέρει, του «στέρησε το δικαίωμα στη διερεύνηση» αυτής της «μείζονος εθνικής σημασίας» υπόθεσης.

Για το λόγο αυτό καταθέτει εναντίον του πρόταση μομφής, προκειμένου «να ενεργηθούν κατ’ αυτού τα δέοντα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και τον κώδικα δεοντολογίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook