Ανακοίνωση για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της τρίτης μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και συλλογικοτήτων, εξέδωσε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χανίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια βίας που εκτυλίχτηκαν σε δρόμους και πλατείες της πόλης μας το απόγευμα της Τρίτης εξαιτίας της φασιστικής - ρατσιστικής δράσης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Είναι προφανές ότι η εικόνα μεθυσμένων φασιστών στο κέντρο της πόλης των Χανίων να χαιρετάνε ναζιστικά, να επιτίθενται σε μετανάστες και να προκαλούν φθορές σε καταστήματα της πόλης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το λαό των Χανίων που έχει δώσει ιστορικές μάχες απέναντι στο φασισμό και τα άθλια κατασκευάσματά του και έχει ακόμα νωπά τα χώματά του από το αίμα των Χανιωτών σε παγκόσμια γνωστές μάχες.

Όσο αφορά την ευφάνταστη και ψευδή κατηγορία, που αποδίδεται από μέλη της φασιστικής οργάνωσης, και αφορά στο μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Παπαμηνά Μαργαρίτας δηλώνουμε ότι για κακή τους τύχη υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που μαρτυρούν ότι όχι μόνο δεν είχε σχέση με τα επεισόδια αλλά δεν ήταν καν παρούσα τη στιγμή που αυτά εκτυλίσσονταν.

Αυτό αποδεικνύει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των λεγομένων τους για την οποία καμία αμφιβολία δεν είχαμε.

Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια να καμφθεί το συνδικαλιστικό κίνημα άλλα και το ηθικό όλων εκείνων που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και την εξαθλίωση του λαού, με μηνύσεις και ψεύτικες κατηγορίες θα μας βρει απέναντι.

Καλούμε το λαό των Χανίων να αντιδράσει σε κάθε ενέργεια που προσβάλλει τα Δημοκρατικά του αισθήματα, την ιστορική του μνήμη και τη μνήμη των προγόνων μας.