Μεγάλη επιτυχία με την αθρόα συμμετοχή μαθητών , γονέων , εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάλεξη ‘’Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις’’ του Νευρολόγου –Ψυχίατρου Δρ Θάνου Ασκητή.

Ο γνωστός επιστήμονας προσκεκλημένος της Περιφέρειας Κρήτης και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφτηκε το μεσημέρι και μίλησε με μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου ενώ πριν από λίγο έδωσε διάλεξη στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Ο κ. Ασκητής μίλησε και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ψυχολογία και τη σεξουαλική ζωή των εφήβων , τις σχέσεις με την οικογένεια, την συμπεριφορά των γονέων προς τα παιδιά κ.α. Τον κ. Ασκητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ο οποίος και αναφέρθηκε στην ανάγκη πληροφόρησης και κατάρτισης των παιδιών των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών πάνω σε αυτό το μείζον θέμα της σεξουαλικής αγωγής και των διαφυλικών σχέσεων.

Στην εκδήλωση παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

‘’Η μαζικότητα της προσέλευσης στη διάλεξη έδειξε και την πραγματική διάσταση της ελλιπούς ενημέρωσης όσον αφορά στην αγωγή υγείας. Συγχρόνως όμως έδειξε και την διάθεση των εφήβων των γονέων και των εκπαιδευτικών για κατάρτιση, διαπαιδαγώγηση και επιμόρφωση.’’ δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην σημαντικότητα του θέματος απέσπασε την αποδοχή του κ Ασκητή ανάλογες διαλέξεις και επισκέψεις σε σχολεία να πραγματοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.