Στον Μιχάλη Καραμαλάκη διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου στην Κρήτη απευθύνθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τη θανάτωση ενός σκυλιού με πυροβολισμό – μάλλον με κυνηγετική καραμπίνα – και τον τραυματισμό ενός ακόμα αδέσποτου, που συνέβη χθες βράδυ στην περιοχή του Γαζίου.

Κάτοικος της περιοχής απευθύνθηκε στην Π.Φ.Π.Ο. για να καταγγείλει αυτά που είδε και άκουσε να συμβαίνουν επί της οδού Ανδρομάχης. Αρχικά άκουσε τους απανωτούς πυροβολισμούς – που έπεσαν μέσα σε πολυσύχναστη κατοικημένη περιοχή – και στην συνέχεια είδε ένα όχημα να φεύγει καθώς και τα δύο σκυλιά το ένα νεκρό και το δεύτερο τραυματισμένο.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, που είδε το νεκρό ζώο και περιέθαλψε αυτό, το οποίο έπεζησε, το πτώμα του αδέσποτου μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης παρέμενε εκτεθειμένο στο σημείο που σκοτώθηκε. Αν και επικοινώνησε με την Αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν και για να δώσει τους αριθμούς κυκλοφορίας δύο οχημάτων που του φάνηκαν ύποπτα κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση αυτή.

Η Μαρία Χουστουλάκη πρόεδρος της ΜΚΟ «Ζωφόρος» δήλωσε: «Οι φωτογραφίες είναι και σε αυτή την περίπτωση αδιάψευστος μάρτυρας ενός ακόμα ειδεχθούς εγκλήματος που συνέβη στο νησί της Κρήτης. Η καταγγέλλουσα εντόπισε ακόμα και τα φυσίγγια δίπλα από το σημείο που χτυπήθηκαν τα ζώα, τα οποία και κράτησε για να τα δώσει στις αρχές».

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook