Θέμα χρόνου είναι πλέον η κατεδάφιση του ερειπωμένου και ετοιμόρροπου κτιρίου του «λιμενικού περιπτέρου» στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, μετά και την απόφαση του υπ.Πολιτισμού πως το κτίριο δεν αποτελεί μνημείο, την οποία αποκάλυψε χθες το Flashnews.gr.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής εστιάζεται στο να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και η τακτοποίηση του χώρου το συντομώτερο δυνατόν.

Και αυτό γιατί στις 18 Απριλίου αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή φέτος το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με το Καθολικό, αναμένονται αρκετοί επισκέπτες.

Εαν λοιπόν το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα , τότε αναμένεται να υλοποιηθεί στις αρχές Μαίου καθώς θα είναι απαράδεκτο να περάσει και αυτό το καλοκαίρι με το συγκεκριμένο επικίνδυνο και αντιαισθητικό κτίριο να δεσπόζει στην πλέον τουριστική περιοχή των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες για την έκδοση της άδειας κατεδάφισης από την πολεοδομία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και απομένουν κάποια τυπικά που σχετίζονται με επαγγελματία ο οποίος ενοικίαζε τον χώρο για πώληση πήλινων αντικειμένων κατά την τουριστική περίοδο.

Όπως αποκάλυψε το Flashnews.gr , ο υπουργός Πολιτισμού κ.Παύλος Γερουλάνος υπογράφοντας την απόφαση με την οποία ορίζεται πως το κτίριο δεν αποτελεί μνημείο, σαφέστατα κάνει λόγο για κατεδάφιση καθώς στην απόφαση αναγράφονται τα εξής :

« Δεν χαρακτηρίζουμε ως μνημείο, το κτίριο του Τουριστικού Περιπτέρου στο Λιμένα Χανίων, φερομένης ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου Χανίων, διότι αφενός το κτίριο δεν εμφανίζει ιδιαιτέρως αξιολογα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 6 παρ. 1γ του Ν. 3028/2002 και αφετέρου η διατήρηση του κτιρίου αναιρεί την προστασία του Τεμένους Κιουτσούκ Χασάν.

Η παρούσα απόφαση δεν αποτελεί και δεν αντικαθιστά την απαιτούμενη από το Νόμο άδεια κατεδαφίσεως για την έκδοση της οποίας οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια πολεοδομική αρχή που υπάγεται το ανωτέρω ακίνητο.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook